Waar u op moet letten bij aankoop van een autotrailer

Waar u op moet letten bij aankoop van een autotrailer
  • Top Story
  • Expertise
06-04-2022

Bij Brian James Trailers hebben we meer dan veertig jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van uiterst performante aanhangwagens. Ons erfgoed steunt op de autosport, een sector waar betrouwbaarheid en prestaties cruciaal zijn en waar we bekend staan als dé referentie op het gebied van autotrailers.

Of u nu in de professionele autologistiek werkt of een circuitwagen naar alle uithoeken van het land wilt slepen, u hebt steeds een betrouwbare aanhangwagen nodig. De overvloedige keuze op de markt maakt het vaak moeilijk om de juiste aanhangwagen te vinden. Hieronder beschrijven we enkele factoren die u helpen om de juiste aanhangwagen te vinden.


Verhuist u een of meer voertuigen?

Als u een professionele autotransporteur bent, hebt u een maximale flexibiliteit nodig om de meest uiteenlopende types van auto's te kunnen vervoeren. Ook moet u het gewicht en de afmetingen van uw aanhangwagen afstemmen op het gewicht en de afmetingen van de voertuigen. De T Transporter is ontworpen voor aanbieders van professionele autologistiek en kan tot 2.600 kilogram dragen. Hij is verkrijgbaar in diverse lengtes en breedtes en met twee of drie assen.

 

Als u wagens met een hoge waarde wilt vervoeren, bieden onze gesloten trailers de ultieme bescherming tegen slecht weer en indiscrete blikken.

Neem nu onze Race Transporter 6: met zijn dubbele zijdeuren, voetgangersdeuren en luiken voor- en achteraan biedt hij een erg vlotte toegang. Led-verlichting plaatst zichtbaarheid bij een beperkte lichtinval centraal terwijl vier camera's een 360°-zicht creëren voor een uitstekend zicht rondom en veilige manoeuvres. Ook zijn er tal van opties om de aanhangwagen te personaliseren volgens uw behoeften, of u nu oldtimers, exoten of racewagens vervoert.

 

Als u een circuitwagen hebt en een open aanhangwagen zoekt, is onze A Transporter precies wat u zoekt. Ook dit is een toonaangevende aanhangwagen die op circuits in heel het land te zien is en die net als onze andere aanhangwagens beschikbaar is in verschillende maten en breedtes.Welk sleepvoertuig zal u gebruiken?

 Elke auto heeft een maximaal toegelaten sleepgewicht. Als het sleepvoertuig een maximaal toegelaten sleepgewicht van 2.500 kilogram heeft, mag de combinatie van de aanhangwagen en het voertuig erop maximaal 2.500 wegen. Controleer dus het maximale sleepgewicht van uw auto alvorens u een aanhangwagen kiest. U vindt de gewichten van al onze aanhangwagens in onze websiteconfigurator en de gewichten worden automatisch aangepast wanneer u opties selecteert.


Welke opties heb ik nodig?

 Ons gamma opties kan uw sleepervaring een aanzienlijke boost geven. Hulpoprijplaten, kantelplatformen en lieren behoren allemaal tot de mogelijkheden om het laden zo soepel mogelijk te laten verlopen.


Meer informatie

 De hierboven vermelde aanhangwagens zijn slechts enkele voorbeelden van onze autotrailers. Ons gamma is veel ruimer dan dat. Onze website bevat een massa informatie over maten, gewichten en opties. Gebruik de configurator om uw eigen aanhangwagen samen te stellen. 

Brian James Trailers beschikt over een internationaal netwerk van ervaren dealers die u graag helpen bij het kiezen van de beste aanhangwagen voor uw behoeften en die al uw vragen beantwoorden. De contactgegevens van onze dealers vindt u eveneens op onze website.