KOPPELEN

KOPPELEN

OPMERKING Gebruik het neuswiel om letsel te voorkomen wanneer u de aanhangwagen optilt of laat zakken.

Til de disselhandgreep op in de richting van de pijl. Sommige dissels, zoals het hiernaast afgebeelde AL-KO-type, blijven open. Nadat u de dissel boven de trekhaak hebt gepositioneerd, laat u de aanhangwagen op de trekhaak zakken tot de kogel in de kop grijpt en volledig is gekoppeld. AL-KO-disselkoppen hebben een groene indicatieknop om aan te geven dat de aanhangwagen volledig gekoppeld is.

ONTKOPPELEN

Trek de hendel zo ver mogelijk omhoog en haal deze van de trekhaak af. Bij een zwaardere neusbelasting laat de aanhangwagen zich gemakkelijker koppelen en ontkoppelen wanneer men het neuswiel gebruikt om deze op te tillen.

BEVEILIGINGSKOGEL

AL-KO beveelt aan een veiligheidskogel te monteren: de eenvoudige kunststofkogel past perfect in de disselkop wanneer deze niet op een trekhaak is bevestigd. In combinatie met een beveiligingssysteem wordt de beveiligingskogel in de koppelzone vergrendeld, zodat dieven uw aanhangwagen niet kunnen koppelen aan een trekhaak of kogel met een kleinere diameter. Dit is ook een zeer visueel middel om dieven af te schrikken.

SMERING

Er moet een kleine hoeveelheid standaardvet op de trekkogel worden aangebracht om de wrijving te beperken.

TREKHAAKHOOGTES

Aanhangwagen- en trekhaakhoogtes. Verwijzing naar Richtlijn 94/20/EG, bijlage VII, deel 2. Hoogtebereik dat in de richtlijn is toegestaan.

GRONDNIVEAU

Afmetingen in mm. Geladen toestand.