REMSYSTEMEN KNOTT

STAP 1 De remmen afstellen.

GEREEDSCHAP gebogen sleutel van 17 mm en open moersleutel; lichte WD40.

Spuit WD40 of een soortgelijke lichte olie rond de remstelmoer op de remankerplaat. Dat zorgt ervoor dat het remstelapparaat vrij kan draaien.

Stel de schoenen van elke rem af tot het punt waarop de trommel niet meer.
vrij kan draaien. Het remstelapparaat wordt dan gebruikt om de remmen te ontgrendelen tot het punt waarop de trommel vrij draait, met de remmen net op het contactpunt.

STAP 2 Wanneer beide remmen afzonderlijk zijn afgesteld, maakt u de tijdelijke vergrendeling van het handremmechanisme los.

OPGELET Voor deze stap moet het remsysteem volledig intact en operationeel zijn. Wanneer de handrem omlaag is, controleert u de 'vrije beweging' tussen de bedieningshendel en de trekstang in de koppeling. De hendel moet ongeveer 2 mm bewegen voordat het remsysteem zich opspant. Regel de bevestigingen op de hoofdremtransmissiestang bij om de vereiste tolerantie te bereiken. BELANGRIJK Overspanning in de hoofdremtransmissiestang kan ertoe leiden dat de wielremmen tijdens het rijden worden aangetrokken. Daardoor kan de temperatuur in de remmen erg hoog oplopen, met defecte wiellagers als gevolg. In extreme gevallen kan er zelfs brand uitbreken.

STAP 3 Veiligheidscontrole. Zorg ervoor dat alle borgmoeren en veiligheidsvoorzieningen volledig zijn gecontroleerd.